tortilla z warzywami i szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 szt
  • dymka

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • kukurydza mrozona

    3 łyżki
  • szynka z indyka

    10 dkg
  • ziemniaki ugotowane

    1 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • jajka

    4 szt
  • sól

  • woda gazowana

    4 łyżki
  • groszek zielony

    3 mrożony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę,na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy warzywa,dodajemy groszek kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę szynkę i ziemniaka,posypujemy ziołami i dusimy aż warzywa będą miękkie.Jajka wbijamy do miseczki roztrzepujemy widelcem z wodą mineralną dodajemy sól.Masą jajeczną zalewamy warzywa i smażymy,następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika by masa się ścięła w środku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat