Tortilla z mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

  • karkówka

    1/2 kg
  • przyprawa do gyrosa

  • olej

  • pomidor

  • mozzarella

    kulka
  • kapusta pekińska

  • sos czosnkowy

  • papryka czerwona

  • groszek zielony

  • kukurydza w puszce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w kostkę. Przyprawę do gyrosa wymieszać z olejem i ewentualnie łyżką wody, dodać mięso. Dokładnie wymieszać w marynacie i odstawić na min pół h. Paprykę,pomidora,ogórka i pekinkę opłukać oraz pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na patelni zaś w tym czasie na drugiej suchej patelni podsmażyć placki tortilli (nie trzymać zbyt długo by dały się złożyć i nie stwardniały). Tortille posmarować sosem, ułożyć porcję mięsa, na to porwane lub pokrojone kawałki mozzarelli (tak by trochę stopniała przy gorącym mięsie) oraz warzywa. Złożyć placek i dla usztywnienia okleić folią aluminiową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 17.09.2011 10:24
mmmmmmmmmmmmm
polly66 16.02.2011 19:53
ser był świetnym dodatkiem;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat