Tortilla po meksykańsku na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    400 g
  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • mięso mielone

    60 g
  • czosnek

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • sos tabasco

    1 szt
  • olej do smażenia

    10 ml
  • fasola

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, zeszklij na nim cebulę i czosnek. Dołóż mięso mielone i smaż przez około 4 minuty. Zarumienione mięso podlej bulionem około pół szklanki. Dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego i jeszcze raz podsmaż około 10-15 minut. Fasolę i kukurydzę odsącz z soku i dodaj do mięsa. Wszystko przypraw solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami sosu tabasco. Tortille podgrzej, posmaruj masą mięsną i zwiń. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat