Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla de patatas

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kilogram
cebula 1 sztuka
jajko 3 sztuki
mleko 50 militr
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
tłuszcz do smażenia 1 sztuka

Porada

Aby łatwiej przewrócić tortillę na drugą stronę ,użyj pokrywki. Patelnię z tortillą odwróć do góry dnem na pokrywkę a następnie zsuń ciasto ponownie na patelnię

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla de patatas

Ziemniaki trzeba obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka. Ziemniaki z cebulą smażymy na średnim ogniu, tak by zmiękły, ale nie zrumieniły się. Gdy są miękkie trzeba je odcedzić i przestudzić. Jaja roztrzepujemy z mlekiem, przyprawiamy solą, pieprze i natką, dodajemy ziemniaki. Całą masę wlewamy na patelnię i powoli smażymy pod przykryciem, aż się prawie zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.07.2014 14:28
Proste, ale jakże smaczne danie.
Monika-twin 02.06.2014 18:12
Łatwe i pyszne danie.
idealme 02.06.2014 15:45
rewelacja!
brioszka 02.06.2014 15:36
obłędnie wygląda!
Joannasz3190 02.06.2014 14:49
Pyszności :)
gosia561 02.06.2014 14:00
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak