Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini z sosem
Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki lub półtalarki. Obraną cebulę siekamy w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy masło klarowane. Podsmażamy na rumiano cebulę, a po chwili dodajemy pieczarki.
Gdy grzyby puszczą nieco soku, dodajemy sos grzybowy. Ciągle mieszając gotujemy około 3 minut, lekko studzimy.
Sosem zalewamy tortellini. Dodajemy 1-2 łyżki drobno posiekanej natki i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Tortellini przekładamy do 4 naczynek do zapiekania i posypujemy startym na grubych oczkach parmezanem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 10-12 minut (do momentu aż ser ładnie się przyrumieni.
Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną natką.