Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tort z krówką i bitą śmietaną

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
4 placki
masa krówkowa
1 puszka
śmietana
400 g
orzehy laskowe
100 g
pącz do nasączenia
1 sztuka
cukier puder
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z krówką i bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem. Nasączamy pierwszy biszkopt, smarujemy go gotową masą krówkową.
Krok 1 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
2
Następnie warstwą bitej śmietany.
Krok 2 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
3
Przykrywamy kolejnym biszkoptem i podstępujemy tak samo jak w poprzednim przypadku do końca.
Krok 3 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto
4
Cały tort pokrywamy masą krówkową do okoła i posypujemy posiekanymi orzechami.
Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Krok 4 - Tort z krówką i bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 22.05.2012 16:48
pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak