Tort z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • mąka

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • śmietana 30%

    0,75 l
  • śmietanfix

    2 szt
  • brzoskwinie w puszce

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt
jajka ubić z cukrem Na puszystą masę ,następnie wsypać mąką z proszkiem i delikatniev zamieszać Upiec w 180st ok 30min.

śmietanę ubić ze śmietanfixem.Wystudzony biszkopt przekroić na 2-3 placki nasączyć ponczem z dodatkiem alkoholu Przełożyć śmietaną,na jednej warstwie ułożyć także brzoskwinie .Całość posmarować śmietaną i udekorować.Boki posmarować śmietaną ,a dodatkowo można obsypać pokruszonym biszkoptem Można także upiec biszkopt z dodatkiem kakao(okrągły totr )-18-stka mojego syna.Drugi-Mój ślubny tort -kwadratowy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 10.02.2017 20:10
prezentuje sie świetnie
Justyna Jussstiii 05.02.2017 16:44
pięknie wygląda
Malgorzata549 30.09.2015 11:44
śliczny tort :)
pawlito 10.05.2014 09:19
bardzo ładny tort
Motorek 09.05.2014 17:38
pięknie wygląda
mamusia1 15.04.2014 08:42
przepiękne dekoracje
ben-ka 12.04.2014 10:28
Wygląda bardzo apetycznie.
Aannkaa82 31.03.2014 20:40
Piękne torciki i na pewno pyszne... uwielbiam bitą śmietanę...
Przepisy Joanny 28.02.2014 18:29
piękna dekoracja
norweska20 27.02.2014 00:16
wyszedł rewelacyjnie ..pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat