Tort waflowo-kajmakowy

Tort waflowo-kajmakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    30 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • gęsta marmolada

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Tort waflowo-kajmakowy

Wafle smarujemy marmoladą z jednej strony. W rondlu roztapiamy margarynę, wlewamy mleko, cukier - całość zagotowujemy. Wsypujemy kakao, mleko w proszku, mieszmay i gotujemy aż zgęstnieje. Gorącą masą smarujemy wafle po stronie gdzie posmarowane są marmoladą. Przekładamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.11.2010 23:49
słodziutko!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat