Tort waflowo-kajmakowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    1 opakowanie
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    30 dag
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • gęsta marmolada

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wafle smarujemy marmoladą z jednej strony. W rondlu roztapiamy margarynę, wlewamy mleko, cukier - całość zagotowujemy. Wsypujemy kakao, mleko w proszku, mieszmay i gotujemy aż zgęstnieje. Gorącą masą smarujemy wafle po stronie gdzie posmarowane są marmoladą. Przekładamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 06.11.2010 23:49
słodziutko!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat