Przepis i sposób przygotowania na: Tort ,,Świnki w błocie''
2. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Studzimy i przekrawamy na dwa krążki.
3.Do masy cukrowej dodajemy barwnik,zagniatamy i lepimy świnki.
4. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody,studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodajemy żelatynę i dokładnie ubijamy.
5. Śmietaną przekładamy krążki,smarujemy również boki tortu.
6.Rurki waflowe przycinamy do wysokości tortu i układamy je wokół tortu.Następnie tort zawiązujemy wstążeczką,żeby rurki nam się ładnie ułożyły.
7.Cukier mieszamy z kakao i niewielką ilością gorącej wody tak,żeby powstała gęsta papka,dodajemy masło lub margarynę i chwilę gotujemy na małym ogniu cały czas mieszają.Polewę zdejmujemy z ognia i cały czas mieszamy do połączenia się składników.Gdy polewa będzie gęsta i szklista smarujemy nią wierzch tortu.
8.Tort odstawiamy do zastygnięcia polewy.Na koniec układamy na nim świnki.