Tort śmietanowy z truskawkami i z białą czekoladą

Tort śmietanowy z truskawkami i z białą czekoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki pełnoziarniste

    1 opakowanie
  • śmietana 30%

    500 ml
  • serek mascarpone

    250 ml
  • biała czekolada

    1 opakowanie
  • cukier puder

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • truskawki świeże

    300 gram
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • żelatyna deserowa

    5 listków
  • mięta liście

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastka wrzucić do malaksera. Zmiksować. Dodać rozpuszczone chłodne masło. Wyłożyć na spód tortownicy. Ugnieść równo. Włożyć do lodówki na godzinę.
Po tym czasie ubić śmietanę z cukrem pudrem. Dodać posiekaną w kostkę białą czekoladę. Dodać żelatynę przygotowaną według opisu na opakowaniu. Dodać serek mascarpone. Wymieszać. Wyłożyć na spód blatu. Włożyć do lodówki. Po 1-2 godzinach wyjąć. Ułożyć truskawki ( lub owoce sezonowe). Posypać prażonymi migdałami i listkami mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

23.07.2017 22:13
Pyszny kuszący torcik;)

Ada-Gaba

07.06.2017 19:40
apetycznie wygląda

gosia56

05.06.2017 12:14
super torcik

Wiesława1

05.06.2017 09:16
Wygląda smakowicie

halina17

04.06.2017 22:49
Smaczny tort.

Wiktoria29

04.06.2017 21:48
zjadłabym......

IKrakowianka

04.06.2017 21:30
perfekcyjny tort

dodi

04.06.2017 21:12
pyszny torcik

jan_mag

04.06.2017 20:24
Wspaniały!

Diana Rusiłowicz

04.06.2017 20:09
Apetyczny wygląd!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat