Tort Sachera z marmoladą morelową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100 gr
  • cukier

    100 gr
  • śmietana słodka

    2 łyżki
  • margaryna

    150 gr
  • jajko

    5 szt
  • mąka

    150 gr
  • marmolada morelowa

    150 gr
  • czekolada mleczna

    100 gr
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć na puch margarynę z cukrem, następnie po jednej sztuce dodawać żółtka i ciągle miksować. Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej. Wlewać po łyżce do masy jajeczno -maślanej ostudzoną czekoladę i miksować. Następnie po łyżce dodawać mąkę wymieszana z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ubić pianę z białek na sztywno i na końcu delikatnie wymieszać z masa. Nałożyć masę do tortownicy ok 22 cm i piec ca.50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Ostudzony tort przekroić i posmarować marmolada morelową. Czekoladę mleczna roztopić w wodnej kąpieli i polać tort z wierzchu. Można ozdobić całość odrobina bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 27.11.2012 18:49
wygląda pysznie
paula99926 09.11.2012 18:34
super!
mariel78 02.11.2012 10:17
świetny
AURELKA 17.10.2012 18:48
pycha ciacho
Wiesława1 24.05.2012 10:18
przepyszny
ilka_86 30.12.2011 17:26
musi rewelacyjnie smakować
Dorota76 03.11.2011 16:22
super
novita23 05.08.2011 11:53
lubię
matii6 27.05.2011 20:36
łał ale super
MAR3STA 15.11.2010 16:20
cudny!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat