Tort popularny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka ziemniaczana

    50dag
  • cukier

    50dag
  • jajka

    10
  • proszek

    2łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1\\2paczki
  • dowolny krem do ubrania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem.Do pienistej masy dospywać po troszkę makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Sztywno ubitą pianę z białek dodać na końcu i bardzo delikatnie wymieszać .Piec w niezbyt gorącym piekarniku.Przestudzony tort przekrajać i przełożyć dowolnym kremem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 12.04.2011 17:08
prosto i szybko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat