Przepis i sposób przygotowania na: Tort pinacolada
Kroki postępowania
żelatyn rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku.
wystudzoną mieszamy z ananasem i syropem,wylewamy na duży talerz i wstawiamy do lodówki
BISZKOPT
białka z jajek ubijamy a sztywna piane,dodajemy cukier i zółtka-wciąz miksujemy.
na koniec wm,ieszać obydwie mąki,
wystudzony przekroić na 3 blaty
kremówkę ubić na sztywno z łyżką cukru.
na pierwszym blacie rozsmarować odrobinę śmietany i położyc galaretke z ananasem, posmarować bitą śmietaną i przykryć drugim blatem biszkoptopwym
przykryć 3 blatem biszkoptowym
wiórki kokosowe uprażyć z łyżką cukru na suchej patelni.
często mieszając az do uzyskania zlotego koloru wiórek
wysypać na tort
SMACZNEGO