Beza: – białka ubić na sztywno, stopniowo wsypywać cukier puder. Dodać cukier waniliowy, ocet i mąkę, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze uformować krążek o średnicy 20 cm. Rozsmarować pianę tak, by brzegi były nieco wyższe niż środek. Piec 1 godzinę w temperaturze 150 st.C. Jeśli w piekarniku gazowym temperatura przekroczy 150 stopni C, należy na chwilę otworzyć drzwiczki. Bezę pozostawić w piekarniku do wystygnięcia (ok. 1,5 godziny). Nadzienie: - schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem . Owoce oczyścić, pokroić na kawałki. grejpfruty podzielić na cząstki. Na środek bezowej miseczki smarujemy konfiturą. Potem wkładamy na przemian warstwę owoców i bitej śmietany. Wierzch udekorować owocami.
Beza:
4 białka,
3/4 szklanki cukru pudru,
opakowanie cukru waniliowego 16 gram ,
łyżeczka octu winnego,
łyżeczka mąki kukurydzianej.
Nadzienie i dekoracja:
400 gram śmietany kremówki,
4 łyżki cukru pudru,
grejpfrut różowy,
kiwi,
łyżka konfitury żurawinowej .