Przepis i sposób przygotowania na: Tort orzechowo-czekoladowy
Kroki postępowania
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/280449/moj-biszkopt.html
2. Ostudzony biszkopt kroimy na trzy blaty.
Smacznego !!!
Biszkopt | |
jaja | 6 sztuk |
cukier | 1 szklanka |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
mąka ziemniaczana | 1/2 szklanki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ocet | 1 łyżeczka |
sól | 1/2 łyżeczki |
krem orzechowy | |
mleko | 125 ml |
masło | 200 g |
cukier puder | 150 g |
krem czekoladowy | |
jajko | 2 sztuki |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 200 g |
kakao | 1 łyżka |
DODATKOWO: | |
połówki orzechów włoskich | 50 g |
orzechy włoskie | 200 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: