Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto naleśnikowe

woda 75 ml
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 2 szklanki

Nadzienie ,dekoracja

dżem wiśniowy
dżem z owoców leśnych
kwaśna śmietana
borówki ok.15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy

Kroki postępowania

1
Składniki na ciasto naleśnikowe dajemy do większej miski i dajemy je wszystkie razem do jednej miski. Wszystko razem ze sobą łączymy i miksujemy kilkanaście sekund. Gotową masę dajemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron aż ładnie się zarumienią.
Krok 1 - Tort naleśnikowy foto
2
Gotowe naleśniki przekładamy dżemami raz dżemem wiśniowym raz dżemem borówkowym przykrywając kolejnym naleśnikiem.
Krok 2 - Tort naleśnikowy foto
3
Po przełożeniu wszystkich naleśników powstaje nam tort naleśnikowy. Wierzch tortu naleśnikowego smarujemy kwaśną śmietaną i posypujemy borówkami. Tort wstawiamy do lodówki by się schłodził.
Krok 3 - Tort naleśnikowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 27.02.2015 09:26
Wow, świetne :)
Lucan 26.02.2015 20:31
coś na leniwe weekendowe śniadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak