Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort morelowy na waflach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
migdały 1 szklanka
rodzynki 3/4 szt
morele z puszki 1 puszka
budyń waniliowy 1 opak.
kawa rozpuszczalna 3 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort morelowy na waflach

Kroki postępowania

1
rodzynki i migdały zaparzamy gorącą wodą migdały obieramy ze skórek, następnie rozdrabniamy na drobne kawałeczki
Krok 1 - Tort morelowy na waflach foto
2
Morele kroimy w drobną kostkę (kilka zostawiamy do dekoracji). Z wafli wycinamy koła, końcówki wrzucamy do owoców, można pokruszyć jeden wafel.
Krok 2 - Tort morelowy na waflach foto
3
Kawę zaparzamy i czekamy aż ostygnie, następnie nasączamy nią wafle.
Krok 3 - Tort morelowy na waflach foto
4
budyń przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, jak trochę ostygnie to mieszamy z wszystkimi owocami i bakaliami. Przygotowaną masę kładziemy na wafle i je nią przekładamy aż do ostatniego wafla.
Krok 4 - Tort morelowy na waflach foto
5
Całość smarujemy polewą czekoladową, dekorujemy kilkoma sztukami moreli i migdałami. Najlepszy do spożycia po kilku godzinach. Smacznego!
Krok 5 - Tort morelowy na waflach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.08.2012 08:36
pychotka
Misiabe 24.07.2012 17:54
ciekawy pomysł!
hahanka 24.07.2012 14:03
no wygląda super!
halina17 24.07.2012 12:56
smaczny torcik
Ewa6274879 24.07.2012 10:04
pychotka!
treonina 24.07.2012 08:47
jeszcze takiego nie jadłam :-) fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak