Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mocca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 15 dag
orzechy laskowe 15 dag
cukier
jajko
wanilia
masło
spirytus
kawa (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mocca

Migdały i orzechy zmielić.Utrzeć żółtka z cukrem i ubić pianę .Do żółtek dodać zmielone produkty, wanilię i kawę .Całość utrzeć,dodać pianę .Podzielić masę na 2 części , przełożyć do tortownic i piec około 45 minut.Krem- Żółtka utrzeć z cukrem , dodać kawę . Utrzeć masło , dodawać do niego kpgel - mogel i alkohol ..Ciasto przekrojone na połowe przełożyć masą,Tort polać czekoladą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak