Tort mocca

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    15 dag
  • orzechy laskowe

    15 dag
  • cukier

  • jajka

  • wanilia

  • masło

  • spirytus

  • kawa

    (mielona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały i orzechy zmielić.Utrzeć żółtka z cukrem i ubić pianę .Do żółtek dodać zmielone produkty, wanilię i kawę .Całość utrzeć,dodać pianę .Podzielić masę na 2 części , przełożyć do tortownic i piec około 45 minut.Krem- Żółtka utrzeć z cukrem , dodać kawę . Utrzeć masło , dodawać do niego kpgel - mogel i alkohol ..Ciasto przekrojone na połowe przełożyć masą,Tort polać czekoladą .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat