Tort marcepanowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafel tortowy

    1 szt
  • cukier

    75 dag
  • migdały

    75 dag
  • sok z cytryny

  • sok z porzeczek

    1/2 szklanki
  • czekolada

    2 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do trzech rondelków wlać po jednej szklance wody i wsypać po 25 dag cukru. Gotować wodę z cukrem , aż się rozpuści, następnie wsypać po 25 dag zmielonych, sparzonych migdałów wymieszać. Do pierwszego rondelka wcisnąć sok z cytryny do drugiego wsypać startą czekoladę, a do trzeciego wlać sok z porzeczek. Gotować chwilę na małym ogniu. Do tortownicy wysmarowanej tłuszczem włożyć wafel i po kolej układać twardniejące masy. Pierwsza porzeczkowa, druga cytrynowa, a na końcu czekoladowa. Wstawić tort do lodówki na 2-3 godziny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 18.05.2012 21:24
na pewno pyszne
Juleczka20 07.12.2011 11:18
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat