Przepis i sposób przygotowania na: Tort Malinowy
Następnie dodać stopniowo przesiane mąki z proszkiem i wymieszać łyżką.
Piec ok 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Ja upiekłam w prostokątnej blaszce. Przekroiłam na dwa kwadraty i zrobiłam właśnie kwadratowy tort. Kwadraty przekroiłam jeszcze każdy na dwa spody, w sumie 4 kwadraty.
Maliny rozmrozić. 2/3 malin zmiksować z cukrem pudrem. Dodać ser z wiaderka.
Kremówkę ubić osobno z cukrem waniliowym. Dodać przestudzoną żelatynę, miksując na średnich obrotach. Masę śmietanową wymieszać łyżką z masą serowo-malinową. Dodać pozostałą część malin. Moja masa wyszła sztywna, jeżeli wyjdzie Ci zbyt rzadka, schłodź przez chwilę w lodówce.
Ułożenie:
Biszkopt spód 1. nasączony np kawą - masa - drugi większy spód - masa - mniejszy spód - masa - drugi mniejszy spód - masa.
Schłodzić w lodówce.
Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanofixami. Najlepiej użyć szprycy - ja niestety nie posiadam jeszcze, ale zamierzam kupić. Dlatego obsmarowałam tort śmietaną za pomocą noża, ozdobiłam malinami i listkami melisy.