Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Biszkopt
-
jajko
6 -
mąka
7 łyżek -
cukier
7 łyżek -
mak
2 łyżki -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
masa
-
śmietana 30%
400 ml -
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżki -
cukier puder
0,5 szklanki -
reszta:
-
maliny świeże
-
galaretka truskawkowa
2
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Kilka malin rozgnieść widelcem. Śmietanę ubić na wysokich obrotach na puch. Dodać cukier puder i żelatynę cały czas miksując. Podzielić na dwie części. Do jednej dodać rozgniecione maliny i zmiksować.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się