Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
blaty:
-
jajko
5 -
cukier puder
15 dag -
mąka pszenna
12 dag -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
suchy mak
20 dag -
poncz
-
woda
1/3 szklanki -
wódka
3 łyżki -
Krem:
-
biała czekolada
300 g -
śmietana kremówka
1/2 litra
Sposób przygotowania
Kroki postępowania



KREM: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Wlać schłodzoną białą czekoladę i dalej ubijać. Przełożyć kremem blaty i udekorować według uznania.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się