Tort makowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mak

    2 szk
  • jajka

    6 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • mąka

    1/2 szkl
  • proszek do pieczeni

    1 łyżka
  • zapach migdałowy

  • bułka tarta

    1/2 szk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mak sparzyć pzrekrecić dwa razy pzrez maszynkę. Jaja ubić z cukrem i dodawać po łyżce maku, ciągle ubijać, dodac resztę składników upiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat