Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowo-budyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 15 dag
mąka 5 dag
jajko 4 szt.
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 2 op.
mleko 3/4 litra
Biszkopty
galaretka pomarańczowa
banan 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowo-budyniowy

Mak sparzyć wrzątkiem, odcedzić, dwukrotnie zemleć. Żółtka ubić z cukrem i 2 łyżkami wody na pianę. Dodać mąkę, proszek i mak. Białka ubić na sztywną pianę, ostrożnie połączyć z masą makową. Przełożyć do tortownicy, piec 30-40 minut w temp. 200 stopni. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na makowy spód, przełożyć plasterkami bananów, schłodzić. Na wierzchu ułożyć biszkopty, zalać tężejącą galaretką, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 23.12.2012 21:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak