Tort królowej.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    500 ml
  • jaja

    6 sztuk
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • czekolada gorzka

    2 sztuki
  • czekolada biała

    1 sztuka
  • cukier

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

    6 łyżek
  • ciastka

    100 owsiane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubić żółtka z cukrem. Oddzielnie ubić śmietanę i dodać żółtka. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody, ostudzić i dodać do masy. Podzielić na 2 części: do jednej dodać roztopioną i ostudzoną gorzką a do drugiej białą czekoladę. Na tortownicę wylać ciemny mus, włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Ciastka pokruszyć i posypać nimi wyjęty mus. Na to wylewamy białą część, którą wcześniej mieszamy z wiórkami kokosa. Kiedy mus zastygnie polewamy na wierzchu czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 24.03.2012 22:01
nie próbowałam ale chyna najwyższa pora
Lidia6 23.01.2012 17:38
o tak wygląda pysznie
Angelika10 11.11.2011 20:13
Wygląda apetycznie.
piotereq 08.10.2011 13:12
pychota
suzana 05.10.2011 18:11
owszem, bardzo pyszne:)
mirosława4 25.09.2011 22:16
fajna nazwa tego ciasta a ciasto napewno jest pyszne:)
misia53 23.09.2011 19:31
Oj, to by mi smakowało
aleksa123 27.06.2011 08:52
mniam
daria899 08.06.2011 12:45
ale bym zjadła
Norbert1 23.05.2011 11:43
mmmm mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat