Przepis i sposób przygotowania na: Tort Kolibrowy - przepis zmodyfikowany
Kroki postępowania
Ciasto:
Banany obrać, zmiksować blenderem przelać do miski. Mango obrać pokroić, zmiksować blenderem i dodać do bananów. Ananasa z puszki pokroić, zmiksować blenderem - i dodać do reszty owoców.
Wymieszać: cynamon, sodę oczyszczoną, mąkę i cukier.
Osobno w małej miseczce rozbełtać widelcem jajka.
Następnie do miski z mąką dodać, owoce, jajka, olej oraz startą skórkę pomarańczową z jednej pomarańczy.
Wszystko razem porządnie wymieszać dużą drewnianą łyżką.
Masa:
W misce zmiksować serek mascarpone, masło,cukier puder i skórkę pomarańczową następnie krem trzymać w lodówce, aż do czasu użycia.
Smacznego:)
Uwaga - tort kroić na małe kawałeczki gdyż jest bardzo ciężki i sycący:)