Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ciasto francuskie
-
mango
1 szt -
ananas z puszki
1 szt -
pomarańcza
1 szt -
mąka pszenna
250 g -
cukier drobny
250 g -
jajko
4 szt -
olej rzepakowy
200 ml -
cynamon
1 łyżeczka -
masa
-
serek mascarpone
500 g -
pomarańcza
1 szt -
cukier puder
1 szk -
masło
50 g -
masło do formy
-
czekolada
-
banan
2 szt -
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Tort Kolibrowy - przepis zmodyfikowany
Kroki postępowania
Ciasto:
Banany obrać, zmiksować blenderem przelać do miski. Mango obrać pokroić, zmiksować blenderem i dodać do bananów. Ananasa z puszki pokroić, zmiksować blenderem - i dodać do reszty owoców.
Wymieszać: cynamon, sodę oczyszczoną, mąkę i cukier.
Osobno w małej miseczce rozbełtać widelcem jajka.
Następnie do miski z mąką dodać, owoce, jajka, olej oraz startą skórkę pomarańczową z jednej pomarańczy.
Wszystko razem porządnie wymieszać dużą drewnianą łyżką.
Masa:
W misce zmiksować serek mascarpone, masło,cukier puder i skórkę pomarańczową następnie krem trzymać w lodówce, aż do czasu użycia.
Smacznego:)
Uwaga - tort kroić na małe kawałeczki gdyż jest bardzo ciężki i sycący:)
Komentarze (22)
Załaduj więcej komentarzy (12)