Przepis i sposób przygotowania na: TORT KAWOWO-CYTRYNOWY
Kroki postępowania
Do miski wbijamy żółtka i przelewamy puszkę mleka słodzonego.Cytryny wyszorować ,z jednej zetrzeć skórkę a z trzech wycisnąć sok.Mieszając trzepaczką żółtka z mlekiem wlać sok cytrynowy i bardzo szybko mieszać aż krem zacznie gęstnieć.
Do masy wmieszać serek mascarpone .Śmietanę najlepiej 36 ubić mikserem na sztywno i dodać do kremu mieszając bardzo delikatnie.Zostawić krem na godzinkę w chłodnym miejscu aby zgęstniał.Część kremu zostawić na przystrojenie wierzchu tortu.Biszkopty układać jeden na drugim przekładając kremem.
Wierzch i boki lekko posmarować również kremem .Boki obsypać wg.własnego smaku.Można zostawić kremowe,można obsypać kokosem.U mnie zastosowanie znalazły resztki ciasta biszkoptowego,które zawsze suszę i potem mielę w malakserze.