Tort kanapkowy idealny do lunchboxa

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Tort kanapkowy idealny do lunchboxa - obłędny, zachwycający bogactwem smaków i wonii.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Tort kanapkowy

  • chleb tostowy

    2 opakowania
  • jajka ugotowane na twardo

    5 szt.
  • łosoś wędzony

    150 gramów
  • zielone sałaty - rukola, roszponka, lollo bianco

    1 opakowanie
  • ser żółty

    150 gramów
  • majonez

    6 łyżek
  • serek kremowy

    3 opakowania
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • ogórki

    1 szt.
  • pieprz

    2 szczypty
  • sól

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo tostowe z dwóch stron obkrajam z brzegów.
Układam na dużej desce 2 rzędy kromek (w sumie 6 lub 8)
Serki kremowe mieszam z majonezem i przyprawami.
I smaruję pierwaszą warstwę kromek.
Układam łososia i mieszankę z rukolą.
Następnie układam kolejną warstwę kromek, smaruję serkami i majonezem i układam potarte na tarce jajka i pokrojoną drobno paprykę. Wykładam kolejną warstwę kromek.
Znowu smaruję mieszanką, posypuję startym żółtym serem.
Wierzch tortu ozdabiam zwykle ogórkiem, papryką, rzodkiewką i szczypiorkiem.
Schładzam w lodówce ok. 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat