tort kakaowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    6 łyż
  • kakao

    4 łyż
  • mąka

    4 łyż
  • tabliczka czekolady

    1,2 szt
  • cukier

    4 łyż
  • kakao

    1 łyż
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Krem:

    2 szkl
  • śmietana

    2 szkl
  • Ciasto:

    4 szt
  • jajko

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

dzien przed pieczeniem tortu wymiszać lekko podgrzaną śmietanę z cukrem i kakao wsatwic do lodóki. Ciasto białka ubić na sztywno dodać powoli żółtka cukier i kako i proszek. piec w tortownicy 35 min. Wyjac z lodówki śmietanę i ubić na sztywno. Posmarowac zimne ciasto. czekoladę rozpuscić w kapieli ostudzic posmarowac tort.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 19.12.2012 19:15
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat