tort hiszpański ,,do szybkiego spożycia,,

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    10 szt.
  • cukier

    3 szkl.
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 sztuka
  • konfitura wiśniowa

  • bezy

    1 paczka
  • Krem:

    1 litr
  • śmietana kremówka

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

białka ubić na sztywną pianę,dosypując stopniowo cukier.wyciskać pianę na wyłożoną pergaminem blachę i zapiec w ciepłym piekarniku.śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem.na dużym talerzu ułożyć piramidę z bez,oblać kremem i przybrać konfiturami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 17.04.2011 14:18
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat