Przepis i sposób przygotowania na: Tort gruszkowy
Kroki postępowania
Masę wyłożyć na zimny spód, na masę gruszki i posypać orzechami. Wstawić do lodówki na czas robienia masy czekoladowej.
białko |
2 sztuki
|
cukier |
3 łyżki
|
mąka |
2 łyżki
|
olej |
1/3 szklanki
|
wiórki kokosowe |
1/2 szklanki
|
skórka pomarańczowa |
50 gram
|
płatki migdałowe |
30 gram
|
żółtko jajek |
2 sztuki
|
cukier waniliowy |
16 gram
|
cukier |
1 łyżka
|
serek mascarpone |
250 gram
|
Żelatyna wieprzowa Prymat |
1 czubata łyżeczka
|
woda |
1/4 szklanki
|
mleko w proszku |
1/2 szklanki
|
aromat migdałowy |
|
śmietana 30% |
1 litr
|
cukier puder |
1/2 szklanki
|
śmietan fix |
2 sztuki
|
Żelatyna wieprzowa Prymat |
5 łyżeczek
|
woda |
1/2 szklanki
|
czekolada gorzka |
200 gram
|
woda |
10 łyżek
|
rum |
25 ml
|
kakao do posypania |
3 łyżki
|
gruszki w zalewie |
0,9 litra
|
orzechy laskowe |
150 gram
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: