Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort czekoladowo kawowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier kryształ 1 szlanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 paczka
kakao 1 łyżka
cukier 4 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
kawa 1 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: tort czekoladowo kawowy

Biszkopt : Białka ubić z cukrem na sztywno , a następnie dodać żółtka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Piec w temp 200°C ok. 20 min.
Chłodny biszkopt wyjąć, przekroić na dwie części.
Krem : Utrzeć masło z cukrem dodać żółtka i cukier waniliowy wymieszać. Do masy dodać po łyżce zmielonej kawy i kakao a następnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Tak przygotowanym kremem, ale nie całym przesmarować jeden kawałek biszkoptu i położyć na nim drugi.
Pozostałym kremem smarujemy tort dookoła i na górze Zdobimy według uznania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak