Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
5 sztuk -
cukier kryształ
1 szlanka -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
mąka pszenna
5 łyżek -
mąka ziemniaczana
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masło
1 paczka -
kakao
1 łyżka -
cukier
4 łyżki -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
kawa
1 (mielona)
Sposób przygotowania
Chłodny biszkopt wyjąć, przekroić na dwie części.
Krem : Utrzeć masło z cukrem dodać żółtka i cukier waniliowy wymieszać. Do masy dodać po łyżce zmielonej kawy i kakao a następnie połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Tak przygotowanym kremem, ale nie całym przesmarować jeden kawałek biszkoptu i położyć na nim drugi.
Pozostałym kremem smarujemy tort dookoła i na górze Zdobimy według uznania.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się