Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z zimowymi owocami
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem-pudrem. Żelatynę namaczamy w zimnej przegotowanej wodzie, po kilku minutach wlewamy kilka łyżek mleka i wstawiamy do kuchenki na 300 W na minutę. Mieszamy energicznie, jeśli się nie rozpuściła, wstawiamy jeszcze na 20 sekund. Wlewamy ją do śmietany, dokładnie mieszając, bo ma tendencję do osiadania na dnie.
Dzielimy masę na pół, do jednej dodajemy rozgniecione widelcem maliny z sokiem 9 Mogą być rozmrożone) i znów dokładnie mieszamy. Biszkopt kroimy na pół lub 3 ( wtedy należy dać do malin 2/3 masy) , smarujemy blaty masą, na wierzchu dajemy masę białą. Dekorujemy owocami ( u mnie kwiatki z kiwi i mandarynki). Boki możemy też posmarować resztą masy. Wygładzamy nożem maczanym w gorącej wodzie.