Torcik z truskawkami

Torcik z truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • mąka

    3/4 szklanki
  • kakao

    2 łyżki

krem

  • serek mascarpone

    500 gram
  • śmietana 30%

    0,5 litra
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • truskawki

    250 gram
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy z odrobiną soli na sztywna pianę dodajemy cukier, żółtka i ubijamy nadal , następnie dodajemy mąkę a na koniec kakao i delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Upieczony kroimy na 3 placki, śmietanę ubijamy z cukrem pudrem , dodajemy do serków mascarpone, delikatnie mieszamy. Truskawki myjemy i kroimy w kostkę (kilka odkładamy do dekoracji), dolny placek smarujemy 1/3 kremu posypujemy truskawkami, kładziemy drugi placek , nakładamy 1/3 kremu i truskawki , przykrywamy ostatnim plackiem i smarujemy wierzch i boki pozostałym kremem . Torcik dekorujemy wedle uznania pozostałymi truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat