Torcik z jagodami bez pieczenia

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jagody

    60 dkg
  • Biszkopty

    25 dkg
  • masło

    15 dkg
  • twaróg

    1 kg
  • cukier

    6 łyżek
  • sok z jednej cytryny

  • kremówka

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty pokruszyć, wymieszać z roztopionym masłem. Powstałą masę wylepić na spód wyłożonej pergaminem tortownicy, odstawić do lodówki. Twaróg utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny, dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Na końcu dodać ubitą na sztywno śmietanę. Wymieszać. Dodać 40 dkg jagód, wymieszaj, wylej na biszkopty. Na wierzch wysyp resztę jagód, wstaw do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 11.12.2011 13:38
proste szybkie i smaczne
SyMiki 29.11.2011 22:39
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat