Składniki:
BISZKOPT
jajko |
4 sztuki "L"
|
cukier |
150 gram
|
woda gorąca |
5 łyżek
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
mąka tortowa |
100 gram
|
mąka ziemniaczana |
100 gram
|
proszek do pieczenia |
- szczypta
|
KREM BUDYNIOWY
mleko |
800 ml
|
cukier |
4 łyżki
|
budyń waniliowy |
3 opakowania
|
mąka tortowa |
2 łyżki
|
masło |
250 gram
|
cukier puder |
2 łyżki
|
cukier wanilinowy |
1 opakowanie
|
DODATKI
dżem |
250 ml/aroniowy
|
ananas w puszce |
565 gram/puszka
|
truskawki świeże |
250 gram
|
czekolada gorzka |
100 gram
|
orzechy włoskie |
50 gram
|