Torcik waflowy z czekoladą, migdałami i truskawkami

Torcik waflowy z czekoladą, migdałami i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle

    7 szt.
  • dżem truskawkowy

    6 łyżek
  • bita śmietana

    6 łyżek
  • tabliczka czekolady

    1 szt.
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • truskawki

    5 szt.
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Torcik waflowy z czekoladą, migdałami i truskawkami

3 warstwy wafla posmarować dżemem, 3 bitą smietaną, ułożyć je naprzemiennie. Rozpuścić czekoladę, którą dokładnie posmarować wierzch i brzegi torcika, Ozdobić truskawkami i posypać płatkami migdałów. Schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

pigila
pigila 25.04.2011 22:59
super
Dorota76 09.04.2011 22:34
świetnie wygląda
Pola2 09.04.2011 21:35
pycha
bejciu24 09.04.2011 21:11
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat