torcik truskawkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Masło /masło roślinne/

    1 opakowanie
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • żółtko jajek

    3 sztuki
  • galaretka truskawkowa

    1 sztuka
  • biszkopty okrągłe

    1 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • truskawki

    70 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

truskawki zmiksować.(zostawiając kilka najwiekszych do dekoracji)
żelatyne rozpuścic w 1/4 szkl.wody.
galaretke rozpuścić w 350millitrach wody
masło ,cukier i zółtka zmiksowac.Dodać truskawki i rozpuszczoną żelatynę.
W tortownicy ułozyć biszkopty ,na to wylac masę truskawkową .jak lekko stęrzeje połozyć na wierzchu truskawki posciete na 4 i zalać tężejąca galaretka .Odstawic do schłodzenia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat