Przepis i sposób przygotowania na: Torcik porzeczkowy.
Żelatynę rozpuścić. Porzeczki umyć, osączyć. Kilka gałązek pozostawić do dekoracji, pozostałe owoce oderwać od gałązek. Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone, cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Powoli wlać sok z porzeczek. Żelatynę wymieszać z odrobiną przygotowanego kremu. Połączyć z pozostałym kremem. Krem wstawić na 10 minut do lodówki. Śmietanę ubić na sztywno. Przekładać porcjami do tężejącej masy jogurtowej. dodać porzeczki, ostrożnie przemieszać. Krem porzeczkowy rozsmarować na upieczonym cieście. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Gotowy torcik udekorować kokosem, gałązkami porzeczek, połówkami raffaello i listkami mięty.
Smacznego.