Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Pavlova

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na bezę

białko 6 sztuk
cukier 300 g
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
sól szczypta

Pozostałe składniki

śmietana 30% 500 ml
fix do śmietany 2 sztuki
cukier puder 1 łyżka
banan 1 sztuka
winogrona białe 1 kiść
kiwi 1 sztuka
mandarynki 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Pavlova

Do białek dodać szczyptę soli i zacząć ubijać. Podczas ubijania stopniowo dodawać cukier i ubijać do momentu powstania sztywnej piany. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać mikserem.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią masę bezową formując okrąg. Wstawić do nagrzanego Piekarnika do 140 C (z termoobiegiem) i suszyć 1,5 godziny. Upieczoną bezę należy studzić w lekko uchylonym piekarniku.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i fiks śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na bezie i udekorować dowolnymi owocami. U mnie to banan, kiwi, mandarynka i winogrono.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 10.11.2016 23:20
beza idealna
Patrycja33 10.11.2016 01:03
Super deser na szybko:-)
Renataj 09.11.2016 21:59
Wspaniały:) Bardzo apetyczny:)
Renata9 09.11.2016 21:43
Bardzo dobry deserek
Stenka 09.11.2016 16:59
apetycznie wygląda
Janina 09.11.2016 15:58
Pyszności, mniam;))
ania2610 09.11.2016 15:44
fantastyczny jest :)
RenataZ-et 09.11.2016 13:24
piękny torcik :)
Krzysztof15 09.11.2016 12:00
pyszny torcik
Wafelek2601 09.11.2016 11:25
Niebo w gębie
Małgorzata92 09.11.2016 11:09
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak