Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik owocowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

poncz
cukier 2 lyzki
cytryna 1/2
Biszkopt kakaowy 2 blaty
Krem:
serek mascarpone 250 g
kremówka 300 ml
cukier puder 2 lyzki
owoce
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik owocowy

Kroki postępowania

1
krem: serek mascarpone miksujemy ze schłodzoną kremówką. Ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.
poncz:W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier, energicznie mieszając. Następnie wlewamy sok z cytryny.
Krok 1 - Torcik owocowy foto
2
Owoce kroimy w kosteczkę. Jeden biszkopt przekroiłam na pół i powstały mi dwa małe blaty. Pierwszą połówkę nasączyłam ponczem, nałożyłam masę z owocami, położyłam drugą połówkę i przykryłam kremem.
Krok 2 - Torcik owocowy foto
3
Cały torcik dookoła smarujemy kremem. Drugi biszkopt pokruszyłam i obsypałam nim torcik ;)
Krok 3 - Torcik owocowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 13.10.2013 15:57
dobry ten torcik
Noruas 13.10.2013 14:32
mniam, ile słodyczy :) lubię to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak