Torcik kremowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    150 g
  • cukier waniliowy

    1 opak
  • mąka ziemniaczana

    100 g
  • mąka

    100 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • Krem:

  • kremówka

    200 g
  • zagestnik do smietany

    1 torebka
  • masło

    1 kost
  • mleko

    0,5 l
  • cukier

    100 g
  • budyń śmietankowy

    1 opak
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto
jaja ubijać z 3 łyżkami gorącej wody na najwyższych obrotach jedna minutę. Cukier połączyć z cukrem waniliowym, wsypać do masy, ubijać 2 minuty. Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownicy piec 25 minut w 200 stop.

Krem
przygotować budyń, przestudzić. Masło utrzeć, dodając budyń. Podzielić biszkopt na 3 krążki, przełożyć kremem. Posmarować tort śmietaną ubitą z zagęstnikiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SylwiaMagdaSabin 13.02.2012 13:23
ładnie wyglada
Mariusz10 05.05.2011 22:49
piękny tort!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat