Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
cukier
150 g -
cukier waniliowy
1 opak -
mąka ziemniaczana
100 g -
mąka
100 g -
proszek do pieczenia
3 łyżeczki -
Krem:
-
kremówka
200 g -
zagestnik do smietany
1 torebka -
masło
1 kost -
mleko
0,5 l -
cukier
100 g -
budyń śmietankowy
1 opak
Sposób przygotowania
jaja ubijać z 3 łyżkami gorącej wody na najwyższych obrotach jedna minutę. Cukier połączyć z cukrem waniliowym, wsypać do masy, ubijać 2 minuty. Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownicy piec 25 minut w 200 stop.
Krem
przygotować budyń, przestudzić. Masło utrzeć, dodając budyń. Podzielić biszkopt na 3 krążki, przełożyć kremem. Posmarować tort śmietaną ubitą z zagęstnikiem.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się