Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik kremowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 150 g
cukier waniliowy 1 opak
mąka ziemniaczana 100 g
mąka 100 g
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
Krem:
kremówka 200 g
zagestnik do smietany 1 torebka
masło 1 kost
mleko 0,5 l
cukier 100 g
budyń śmietankowy 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik kremowy

Ciasto
jaja ubijać z 3 łyżkami gorącej wody na najwyższych obrotach jedna minutę. Cukier połączyć z cukrem waniliowym, wsypać do masy, ubijać 2 minuty. Mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Przełożyć ciasto do tortownicy piec 25 minut w 200 stop.

Krem
przygotować budyń, przestudzić. Masło utrzeć, dodając budyń. Podzielić biszkopt na 3 krążki, przełożyć kremem. Posmarować tort śmietaną ubitą z zagęstnikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 13.02.2012 13:23
ładnie wyglada
Mariusz10 05.05.2011 22:49
piękny tort!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak