Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jabłkowy z kokosową kruszonką
na małe kawałki,cukier trzcinowy,cukier waniliowy,żółtka.Szybko
zagnieść ciasto,zawinąć je folię i włożyć na 1godz. do lodówki.
2. Jabłka obrać,pokroić w plasterki lub kawałki.
3. Schłodzone ciasto rozwałkować na okrągły placek. Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować tłuszczem i posypać mąką.Wyłożyć ciasto,podnieść brzegi i mocno docisnąć je do boków tortownicy.Spód ciasta po nakłuwać widelcem i posypać równomiernie tartą bułką.
4. Ciasto obłożyć jabłkami posypać cukrem trzcinowym,cukrem waniliowym
i cynamonem
5.Kruszonka: z mąki,margaryny,wiórek kokosowych,cukru zarobić szybko
kruszonkę. Palcami rozdrabiać kruszonkę, a następnie obsypać
jabłka.
6. Piec przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.
7. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.