Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
8 łyżek -
cukier
1 szklanka -
mąka pszenna
1 szklanka -
mąka ziemniaczana
1 szklanka -
olej rzepakowy
2 łyżki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masa
-
śmietana kremowa 30% lub 36%
3/4 l -
śmietana 18 proc
1/4 l -
galretka pomarańczowa/cytrynow
1 sztuka -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka -
cukier waniliowy
-
cappuccino
1 szklanka -
jaja
8 wiejskie
Sposób przygotowania
Kroki postępowania
Masę dzielimy na 3 części. Każdy blat ciasta nasączamy najpierw delikatnie kawą a następnie wykłądamy porcję masy- tak na kolejne blaty. Na ostatni blat wykładamy *polewę.
1 tabliczka czekolady
150 ml kremówki. Gorącą kremówka zalewamy połamaną czekoladę i dokładnie mieszamy.
Ciasto najlepiej smakuje na 2 dzień.
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)