Przepis i sposób przygotowania na: Torcik <b>KAROTKA</b>
Galaretki pomarańczowe (2 op.) zalać 1/2 szklanki soku przecierowego i wymieszać.
Pozostawić do spęcznienia, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.
Połączyć z zimnym przecierem marchewkowym i odstawić, aż zacznie krzepnąć.
Gęstniejącą masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki, aby stężała.
Świeżym sokiem marchewkowym (1/2 szkl.) zalać pozostałe 2 galaretki pomarańczowe, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce - pozostawić do ostygnięcia.
Na zastygniętej masie ułożyć drugą warstwę biszkoptów.
Ubić na sztywno śmietanę i połączyć z galaretkami rozpuszczonymi w soku marchewkowym - chwilę ubijać.
Kiedy masa zacznie tężeć, wylać na biszkopty.
Utrzeć białą czekoladę na drobnej tarce.
Mleczko skondensowane (najlepiej odtłuszczone) ubić ze Śnieżką.
Pod koniec ubijania dodać startą czekoladę.
Masę rozprowadzić na zastygniętym torciku i wstawić do lodówki na kilka godzin.