Przepis i sposób przygotowania na: Torcik biszkoptowy z patelni z bitą śmietaną i truskawkami
Patelnie z niewielką ilością oleju mocno rozgrzewamy i wykładamy na nią 1/3 ciasta. Przykrywamy przykrywką, zmniejszamy ogień i smażymy kilka minut. Gdy dół się przyrumieni delikatnie zsuwamy biszkopt na talerz i szybkim ruchem odkręcamy go do góry nogami nad patelnią, tak by nam się przekręcił. Znów przykrywamy i smażymy. Wykładamy na talerz do ostudzenia.
W taki sam sposób smażymy dwa kolejne placki.
Do przełożenia potrzebujemy:
500ml kremówki
2 łyżki pudru
śmietan-fix
truskawki
Kremówkę ubijamy razem ze śmietan-fixem i pudrem. Odkładamy 3 łyżki do posmarowania wierzchu tortu, a do reszty bitej śmietany dodajemy pokrojone truskawki.
Przekładamy blaty biszkoptowe i dekorujemy odłożoną bitą śmietaną i truskawkami.
Smacznego :)
Jest PRZEPYSZNE!!! :D