Torcik bezowy na zimno

Torcik bezowy na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bezy

  • śmietana 30%

    500 ml
  • galaretka cytrynowa

  • galaretka truskawkowa

  • truskawki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na dnie tortownicy układamy ściśle małe bezy. Smietane ubijamy na sztywno, a nastepnie łączymy z chłodną galaretką truskawkowa zrobioną w 0,5 szklance wody. Wylewamy na bezy i wstawiamy do lodówki na godziny. Dekorujemy truskawkami i zalewamy truskawkowa galaretka zrobiona tak jak napisane na opakowaniu. odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

erym

23.10.2013 00:07
polecam przepis

smakoszek

04.01.2013 21:18
pyszny deserek

Emiliozo

27.04.2012 07:57
uwielbiam go

ilka_86

30.12.2011 17:24
pyszniutki

mala2021

14.11.2011 15:30
pycha

Dorota76

03.04.2011 21:29
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat