Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bananowy bez pieczenia z delicjami i galaretką
2. Budynie mieszamy w 200 ml nektaru, aby nie było grudek. Pozostały sok zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Cały czas mieszając zawartość garnka wlewamy budynie. Ciągle mieszamy, aż się zagotują. Gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z ognia.
3. Połowę masy (jeszcze gorącej) wylewamy na biszkopty. Układamy delicje. Między nie wciskamy pokrojonego w półplasterki jednego banana. Wylewamy pozostałą masę, czekamy aż ostygnie i wkładamy do lodówki.
4. Galaretki rozprowadzamy w 0,5 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć pozostałe dwa banany kroimy w grube plasterki. Banany "wciskamy" w masę budyniową i zalewamy tężejącą galaretką. Torcik wkładamy na noc do lodówki. Smacznego!