Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik bananowy bez pieczenia z delicjami i galaretką

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nektar bananowy 1 l
banan 3 sztuki
delicje 200 g
biszkopty okrągłe 80 g (małe)
budyń śmietankowy 2 opakowania
budyń bananowy 2 opakowania
galaretka cytrynowa 2 opakowania
cukier 4,5 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 opakowanie (16 g)
wrzątek 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bananowy bez pieczenia z delicjami i galaretką

1. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy biszkoptami.

2. Budynie mieszamy w 200 ml nektaru, aby nie było grudek. Pozostały sok zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Cały czas mieszając zawartość garnka wlewamy budynie. Ciągle mieszamy, aż się zagotują. Gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z ognia.

3. Połowę masy (jeszcze gorącej) wylewamy na biszkopty. Układamy delicje. Między nie wciskamy pokrojonego w półplasterki jednego banana. Wylewamy pozostałą masę, czekamy aż ostygnie i wkładamy do lodówki.

4. Galaretki rozprowadzamy w 0,5 l wrzątku. Gdy zaczną tężeć pozostałe dwa banany kroimy w grube plasterki. Banany "wciskamy" w masę budyniową i zalewamy tężejącą galaretką. Torcik wkładamy na noc do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 28.05.2016 13:46
Ale bym sobie zjadła. FAjny deser.
Damiano
Damiano 27.05.2016 21:27
fajny torcik
IZABELA29 27.05.2016 21:05
pewnie pyszny
Ela427 27.05.2016 21:03
pyszny torcik
IKrakowianka 27.05.2016 20:56
super torcik!
cukiereczek 27.05.2016 20:21
no i ciekawie
ada.la 27.05.2016 19:54
wygląda pysznie
Stenka 27.05.2016 16:25
smaczne słodkości
Lis 27.05.2016 15:09
Smakowity taki torcik:)
Grazyna0211 27.05.2016 14:49
smaczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak