Przepis i sposób przygotowania na: Torcik bambo
Masło utrzeć z cukrem do białości,następnie dodajemy kakao,dżem,jajka,mąkę i mleko i dobrze ucieramy.
Gotowe ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 1 godz.(do suchego patyczka).
Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia.
Po przestudzeniu przekrawamy ciasto na 2 części,przekładamy kremem i polewamy polewą po wierzchu.
Dekorujemy dowolnymi owocami lub wiórkami kokosowymi.
Na gotujące się mleko wsypujemz kakao z kaszą manną.Gotujemy do czasu aż zacznie gęstnieć,cały czas mieszając.
Odstawiamy do wystudzenia.
Krem:
Masło ucieramy z cukrem do białości a następnie dodajemy po łyżce wystudzonego kremu i dobrze ucieramy.Czynność powtarzamy do wyczerpania się ugodowanego kremu.Na końcu dodajemy olejek i dobrze mieszamy.
Gotowym kremem przekładamy placek.