Toffi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajek

    5
  • mąki

    1 szkl.
  • cukru

    1 szkl.
  • proszku do pieczenia

    1 tyżecz.
  • octu

    2 łyżecz.
  • masa

  • mleko

    0,5 l.
  • cukru

    1/2 szkl.
  • cukier waniliowy

    1
  • mąki pszennej

    2 łyżki
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżki
  • margaryny palmy

    1 kostka
  • Polewa:

  • masy krówki

    1 puszka
  • migdałów

    1 paczka
  • biszkopty okrągłe

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Żółtka dokładnie wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, i zostawić jak wyrośnie . Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, wlać żółtka, dodać mąkę, wymieszać i upiec w tem. 180˚C.

MASA:
Odlać 3/4 szklanki mleka, resztę mleka zagotować . Do gotującego się mleka dodać cukier i cukier waniliowy, a z pozostałego mleka dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszać i wlać do gotującego się mleka. Ostudzić. Ostudzony budyń utrzeć z margaryną palmą. Na biszkopt nałożyć masę. Następnie układamy biszkopty, polewamy gotową masą krówką z puszki i posypujemy migdałami.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 02.03.2012 19:06
takie same zdjęcia są dodane czy to jest przepis Pani Krystyny Gerc?????
jola1512 28.04.2011 08:55
super
mirosława4 12.12.2010 21:42
pyszne ciasto:)
Misiabe 20.11.2010 20:13
Przepyszne ciasto!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat